Gesponsorde bruidsjurk

Het verhaal achter de vrouw die de bruidsjurk sponsort

Karin (51) is een kleine vrouw met een lief gezicht, waaraan je direct kunt zien dat ze van stijlvolle kleding houdt. Zelf trouwde ze in 2012, nog niet eens zo lang geleden dus. Een jurk zoeken was bij haar -net zoals bij bijna alle vrouwen- één van de eerste dingen die ze deed nadat ze ten huwelijk was gevraagd. Uiteindelijk koos ze voor een jurk die mooi paste bij de locatie waar ze zou trouwen. Welke vrouw wil nou niet lopen in een prinsessenjurk bij slot Zeist? Karin bekent: ‘Ik vind mijn jurk nog steeds zo mooi dat ik ‘m af en toe nog aantrek.’

Voordat Karin haar eigen bruidswinkeltje startte, werkte ze bij verschillende reisbureaus. Na 25 jaar besloot ze ‘de schoonheid van de wereld’ in te ruilen voor ‘de schoonheid van de bruid’. Het paste beter bij de baan en werktijden van haar man. Maar het was vooral altijd al een idee geweest in haar hoofd, waarvan het nu tijd werd om werkelijkheid te maken.

Ze ruimde de garage netjes op en richtte het in als een echte bruidszaak. Op de ramen zette ze in sierlijke letters: Karin’s bridal. Nog voordat de jurken aan de kledinghangers hingen, kwam haar allereerste klant al langs. Ze heette Lysanne. Tot Karin’s grote verbazing vroeg zij of ze het bedrag van de jurk aan het goede doel mocht schenken. ‘Die vraag had ik niet verwacht. Dus ik moest het idee even laten bezinken.’ Maar binnen 5 minuten had ze haar beslissing al genomen. ‘Ik vind het een mooi en goed idee. Bruiden geven honderden euro’s uit aan een jurk, maar nog geen uur vliegen verderop sterven mensen van de kou. Zulke tegenstellingen raken mij ook.’

Inderdaad. Het is natuurlijk wel een beetje gek om je eerste jurk te verkopen met zoveel korting. ‘Ik wist nog helemaal niet hoe mijn winkeltje zou gaan lopen. Ik had alleen nog maar geïnvesteerd. Nog geen enkele euro winst. Maar juist daarom vond ik de tegenprestatie ook wel leuk. De promotie kon ik wel gebruiken.’

Nu, bijna een jaar later, loopt de bruidszaak als een trein. ‘Binnen 2 maanden werd het eigenlijk al druk,’ vertelt Karin. ‘Ik moet soms zelfs opletten dat het niet te druk wordt. Ik wil nog genoeg tijd overhouden voor mijn gezin.’

Ik vroeg Karin wat de leukste reactie was die ze tot nu toe heeft gekregen. Ze grinnikt en zegt: ‘Ik ben erachter gekomen dat het geen overbodige luxe is om tissues neer te leggen. Vrouwen kunnen echt huilen van blijdschap wanneer ze dé jurk vinden.’

‘En wil je een tipje van de sluier geven over mijn jurk?’ vroeg ik. Haar antwoord: ‘Romantisch, zomers, modieus.’ Ik geef haar geen ongelijk. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *