Gesponsorde trouwringen

Over onze sponsor Mirjam Verhoef

Ik ben Mirjam Verhoef en woon en werk in Driebergen. Ik ben 25 jaar getrouwd en we hebben drie kinderen. Eind 2003 ben ik gestopt met mijn baan als coördinator – directeur van een vrijwilligersorganisatie. Mijn moeder werd ernstig ziek en had nog maar enkele maanden te leven. Een zware periode in mijn leven, ouders die al mijn aandacht opeiste en de zorg voor drie jonge kinderen. Na ruim 2 jaar is mijn moeder overleden en om mijn leven weer een beetje op de rails te krijgen ben ik onder schooltijden eerst post gaan bezorgen en later in de thuiszorg gaan werken. In die tijd ben ik ook gestart met een basiscursus edelsmeden en ontdekte dat ik met edelsmeden een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij en ben de daarna de beroepsopleiding gaan doen. Sinds begin 2014 heb ik mijn eigen bedrijfje als edelsmid en ben ik ingeschreven bij de KvK.

Mijn missie is om ambachtelijke, handgemaakte,  persoonlijke, unieke, kleurrijke en betaalbare sieraden te maken. Hierbij wil ik zo veel mogelijk hergebruikt en Fair Trade materiaal gebruiken. Ik wil graag dat mijn sieraden een verbinding leggen tussen mijn liefde voor het ambacht en op een eerlijke manier gewonnen metaal en andere grondstoffen. Zo koop ik stenen het liefst bij kleine bedrijfjes, zoals onlangs bij een leverancier uit India. Mijn drijfveer is dat ik met het maken van mijn sieraden probeer de wereld een beetje beter te maken en dat mijn sieraden stuk voor stuk een bijzonder verhaal vertellen en een geschiedenis hebben’. Dit is ook de reden dat ik heb besloten om de trouwringen van fair trade goud voor Lysanne en Harmen te gaan maken en mijn uren om ze te maken doneer aan Artsen zonder Grenzen.

Het leukst en het meest bijzonder aan mijn werk is het vermaken van familiestukken zoals trouwringen en zilveren voorwerpen. Daarnaast werk ik graag mee aan allerlei projecten met een thema waarvan je in eerste instantie zou denken dat heeft niets met edelsmeden te maken. Deze projecten dwingen me om sieraden te ontwerpen, die ik anders waarschijnlijk niet zou maken. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de sieradenlijn, die ik speciaal gemaakt heb voor het Food Festival in Driebergen. Voorbeelden van hangers en ringen vindt u op mijn website.

Een gelukkig mens ben ik omdat ik ieder dag geïnspireerd wordt tot het ontwerpen en maken van sieraden. Er is niets wat zoveel voldoening geeft als het creëren van een sieraad wat je in je hoofd hebt. Bijvoorbeeld een sieraad, die een mooie vakantieherinnering vasthoudt, een collier van servetringen, kleuren en vormen uit de natuur, een sieraad ontwerpen met het thema identiteit.

In mijn workshops laat ik mensen ervaren dat het zelf maken van iets moois wat je kan dragen heel veel voldoening geeft.

Meer informatie vindt u op mijn website, facebook of instagram. Op mijn website kunt u zich opgeven voor mijn nieuwsbrief.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen stuur me een mail en we maken vrijblijvend een afspraak. Mijn atelier is te bezoeken op afspraak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *